Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 4 januari 2012

Chokladtryfflar

Tryfflar är enkla att göra och går att variera i många olika smaker. Jag har istället för att göra olika smaker på tryffeln valt att göra en klassisk chokladtryffel och rulla den i olika garneringar.

Chokladtryfflar (ca 25 st)
200 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör

Garnering:
Kakao
Finhackade hasselnötter
Strösocker/Råsocker
Kokos

1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra.
3. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.
4. Rör om ungefär var femtonde minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma.
5. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och forma till en slät kula.
6. Rulla tryffeln i valfri garnering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar