Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 27 juni 2013

Mazarinrutor

Mazarinrutor är toppen att baka om man är många. Det är enklare och går snabbare än att baka mazariner i formar och blir minst lika gott. Här har jag dock skippat mördegsbottnen, resultatet blev mjuka och saftiga mazarinrutor med god citrusglasyr.

Mazarinrutor (30 st)
200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
140 g mandelmassa
3/4 krm bittermandelolja (ca 8 droppar)
4 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 dl mjölk

Glasyr:
4 dl florsocker
1 msk citronsaft
2-3 msk vatten

1. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner äggen.
2. Riv mandelmassan och rör ner den i smeten tillsammans med bittermandeloljan.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
4. Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 25 minuter. Låt svalna.
5. Blanda florsocker med citronsaft och vatten till lagom konsistens och rör till en jämn glasyr.
6. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt stelna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar