Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 23 oktober 2012

Skinkstek i lergryta

En enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Släng bara ner alla ingredienser i grytan och låt ugnen göra jobbet. Ingefära och äppeljuice ger en god och frisk smak.

Skinkstek i lergryta (4 portioner)
Ca 800 g benfri skinkstek
2 äpplen
ca 3 cm färsk ingefära
2 gula lökar
4 potatisar
2 morötter
ev. 12 urkärnade katrinplommon
1 dl koncentrerad äppeljuice
3 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
1 köttbuljongtärning

1. Lägg lergrytan i kallt vatten minst 15 minuter.
2. Skär äpplen och lök i klyftor. Skala och skär potatisarna i bitar. Skala och skiva ingefära och morot. Blanda juice och vatten.
3. Gnid in skinksteken med salt och peppar och lägg den i grytan. Lägg ner övriga ingredienser och häll över juicen. Smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter eller tills skinkans innertemperatur är 70-75 grader.
5. Låt köttet ligga i grytan ca 10 minuter innan det skärs i skivor. Servera med äppelmos.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar