Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 31 oktober 2012

Äppelbröd á la Anneli

Här om dagen fick jag idén att baka bröd med äpplen och skapade då det här receptet. Äppeljuice och rivna äpplen i degen ger ett saftigt och gott bröd. Jag blandade i lite fruktmüsli också för att få lite mer fruktbitar och gryn i brödet. Doften när brödet gräddas är ljuvlig, det här är ett nytt favoritbröd som passar särskilt bra nu på hösten.

Äppelbröd á la Anneli
1/4 paket jäst (12,5 g)
1 dl outspädd äppeljuice
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
2 rivna äpplen
1/2 tsk kanel
2 dl fruktmüsli
1 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl

1. Rör ut jästen med den kalla vätskan i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg. 
2. Låt jäsa i minst 2 timmar i rumstemperatur eller över natten i kylskåp.
3. Knåda degen, forma till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Låt jäsa ca 40 minuter.
5. Sätt in plåten i 250 graders ugnsvärme och släng in några isbitar på botten av ugnen. Det ger en hård skorpa på brödet. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter och fortsätt grädda i 30-40 minuter till tills brödet låter ihåligt när du knackar på det.
6. Pensla brödet med hett vatten när det kommer ut ur ugnen. Låt kallna på galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar