Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 19 juni 2011

Indiska naanbröd

Idag åt vi indisk Chicken Tikka Masala till middag. Vi gjorde det enkelt för oss och använde färdig kryddblandning som vi blandade med kokosmjölk, kyckling, champinjoner, lök och paprika. Det serverades med ris och mango chutney. Såsen blir så otroligt god och självklart måste man ha indiska naanbröd att doppa i den. Idag bakade jag en snabbvariant med bakpulver. 

Naanbröd (4 st)
2 dl vetemjöl
1 1/2 dl fullkornsvetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl vatten
1 dl rysk yoghurt
1 msk olja
olivolja
flingsalt

1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
2. Tillsätt vatten, rysk yoghurt och olja och arbeta snabbt ihop till en deg. 
3. Dela degen i 4 delar och platta ut varje del till en tunn kaka. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i 250 grader 6-8 minuter. 
5. Pensla bröden med olivolja och strö över flingsalt.

Servera nygräddade till indisk mat. 

2 kommentarer:

  1. Det här skulle Marcus gilla! I England bodde han granne med en indisk restaurang och det blev hans favvo! Bland annat köpta han jämt dessa bröd!

    SvaraRadera
  2. Ja det förstår jag, det är så himla gott!

    SvaraRadera