Karré i lergryta (2 port)
ca 400 g karré
5 potatisar
8 broccolibuketter
2 morötter
1 gul lök
Salt och pepparmix
Marinad:
1½ dl vatten
½ msk köttfond
½ msk soja
½ tsk ingefära
2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och lägg i köttet.
3. Skala morötter, potatis och lök och skär i lagom stora bitar.4. Salta och peppra karrén.
5. Lägg alltsammans i lergrytan och häll marinaden över köttet.
6. Lägg på locket och ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt stå i ugnen ca 1,5 timme.
Jag gjorde också en sås på skyn från lergrytan, genom att koka upp den med grädde och lite mjölk. Servera gärna med äppelmos, syltlök och svart vinbärsgelé!
Grytan innan den ställs in i ugnen. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar