Fudgekaka är en av mina absoluta favoriter, som ni kanske förstår eftersom jag till och med döpt min blogg efter den :) Därför måste jag naturligtvis dela med mig av receptet!
Fudgekaka
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
2 msk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
Glasyr:
2 msk sirap
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper.
- Smält matfettet i en kastrull. Rör ner socker och ägg.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem och arbeta massan slät.
- Bred ut jämnt i långpannan och grädda kakan 15-20 minuter. Låt kallna.
- Gör glasyren: Blanda alla ingredienser utom matfettet i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Låt massan koka tills den tjocknar ca 10-15 minuter. Tag av från värmen och blanda ner det kalla matfettet i bitar.
- Bred glasyren över kakan och ställ den svalt att stelna.
- Skär kakan i rutor.
Fudgekakan är god att äta som den är men ännu godare med vispad grädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar