Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 12 november 2013

Ostkex

Möra kex med ostsmak, ett gott tilltugg till champagne och andra välkomstdrycker. Jag brukar använda parmesanost men prästost eller andra smakrika ostar går också bra.

Ostkex
100 g mjukt smör
1/2 msk strösocker
1 krm örtsalt
1 1/2 dl riven ost
2 dl vetemjöl
ca 1 msk vatten
Torkade örtkryddor, t ex rosmarin, basilika, timjan
Flingsalt

1. Rör ihop smör, socker och örtsalt.
2. Blanda ner osten. 
3. Tillsätt mjöl och så mycket vatten som behövs för att degen ska gå ihop. Arbeta snabbt ihop degen. 
4. Forma degen till en rulle, ca 2 cm i diameter. Rulla den i örtkryddor och flingsalt. Plasta in och lägg i kylen i minst en halvtimme. 
5. Skär rullen i ca 3 mm tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
6. Grädda i 180 grader ca 10 minuter tills kexen fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar