Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 17 november 2013

Morotsfrallor med dinkel

Riven morot i degen gör brödet saftigt, mjukt och gott. Till de här frallorna använde jag dinkelmjöl som jag tycker ger en god och fyllig smak. Vetemjölet bidrar till en bättre jäskraft och havren ger fibrer.

Morotsfrallor med dinkel (12 st)
25 g jäst
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
2 finrivna morötter
2 dl havregryn
1/2 dl havrekli
2 msk krossade linfrön
2 msk hela linfrön
2 1/2 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 3 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och vatten till 37 grader och lös upp jästen med vätskan.
2. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen smidig. 
3. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
4. Baka ut till frallor på mjölat bakbord och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
6. Grädda i 225 grader 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar