Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 26 april 2013

Solroslimpa

Enkelt bröd som går att variera med olika mjölsorter, men jag tycker det är godast när man gör det på dinkel. Vetemjölet gör att det jäser bättre. 

Solroslimpa
1/4 paket jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
2 dl havregryn
1 dl solroskärnor
3 dl dinkelmjöl
2-3 dl vetemjöl special

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt salt, olja och havregryn och låt svälla i 10 minuter. 
2. Tillsätt solroskärnor, dinkelmjöl och vetemjöl. Arbeta degen i maskin 5-10 minuter. Använd inte för mycket mjöl, degen ska vara ganska lös. 
3. Smörj en avlång bakform, häll ner degen i formen och strö över lite mjöl. 
4. Låt jäsa under bakduk tills degen jäst upp till kanten på formen, ca 1-2 timmar. 
5. Ställ in brödet i 250 graders ugnsvärme, sänk värmen till 175 grader efter 5 minuter och grädda i ca 50 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar