Tigerkaksbrownies
Färskostkaka:
400 g färskost (philadelphia)
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 ägg
Chokladkaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1. Färskostkaka: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.
2. Chokladkaka: Smält smöret. Dela chokladen i bitar och lägg ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.
3. Häll 2/3 av chokladsmeten i en långpanna med bakplåtspapper och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Gör mönster i smeten med en provsticka.
4. Grädda i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan. Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar