Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 24 maj 2013

Rice Krispiestårta

En klassisk tårta med krispiga marängbottnar och krämig fyllning.

Rice krispiestårta
Botten:
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Kräm:
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
4 dl vispgrädde
1/2 hackad dubbeldaim

1. Vispa äggvitorna hårt. Vispa ner sockret, lite i taget. Blanda försiktigt i Rice krispies. 
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. 
3. Grädda i 125 grader 60-75 minuter. Låt svalna. 
4. Koka ihop äggulor, strösocker, vetemjöl och grädde tills det tjocknar. Tag av från plattan och rör ner smör och vaniljsocker. 
5. Dela den avsvalnade marängen i två lika stora delar. Bred krämen på den ena halvan och lägg den andra halvan över. 
6. Vispa grädden och bred den över tårtan. Strö över hackad daim. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar