Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

måndag 12 november 2012

Banantårta

Erik önskade sig banantårta på sin födelsedag så jag hittade på en variant som blev riktigt smarrig. Receptet på tårtbotten är en favorit som ger en luftig och saftig tårtbotten. Förbered gärna tårtan dagen innan och garnera innan den ska ätas, så blir den extra saftig och god.

Banantårta
Tårtbotten:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl kokande vatten

Fyllning:
1 dl jordgubbssaft
1 dl pannkakssylt
2 dl marsankräm
1 dl vispgrädde
2 bananer
2 msk kolasås

Garnering:
3 dl vispgrädde
1-2 bananer
1 dubbeldaim
Maränger
Kolasås

1. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret. Tillsätt mjölblandningen och det kokande vattnet växelvis i äggsmeten. Blanda försiktigt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 19 cm i diameter. (Gör en och en halv sats om du vill använda en 24 cm form).
3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. Låt svalna.
4. Vispa grädden och mosa bananerna till fyllningen. Blanda grädde, banan, marsankräm och kolasås i en bunke.
5. Skär tårtbottnen i 3 delar. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och pensla med saft för att göra den saftigare. Bred på ett tunt lager pannkakssylt. Fördela hälften av bananfyllningen ovanpå. Lägg på nästa tårtbotten och gör om samma sak med saft, sylt och bananfyllning. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med vispgrädde. Låt gärna stå kallt till dagen efter.
6. Skiva bananerna och hacka daimen. Dekorera tårtan med maränger runt om och skivade bananer i mitten och på sidorna. Strö över daim och ringla över kolasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar