Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

lördag 20 augusti 2011

Panerad schnitzel

Schnitzel är lite av Eriks paradrätt, det blir alltid perfekt när han gör det. Schnitzeln blir saftig och god och med tillbehören smakar det fantastiskt!

Eriks panerade schnitzel (2 portioner)
2 st kalvschnitzlar
1 ägg
ströbröd
vetemjöl
grillkrydda
pepparmix

1. Vispa upp ägget.
2. Blanda lika delar ströbröd och vetemjöl på en tallrik.
3. Banka ut schnitzlarna med en köttklubba. Doppa dem först i ägget och sedan i mjölblandningen så att paneringen täcker ordentligt.
4. Stek på medelhög värme i smör tills paneringen blir gyllenbrun. Krydda med grillkrydda och pepparmix.
5. Ta upp schnitzlarna och vispa ur stekpannan med grädde och mjölk. Låt koka upp. Red eventuellt såsen och smaka av med soja och köttfond. Sila såsen för att göra den len och fin.

Servera schnitzeln med såsen, klyftpotatis, ärter, tomat, kapris och citron.


1 kommentar:

  1. I ordning mjöl, ägg o ströbröd. Det finns inga genvägar för att få den perfekta schnitzeln.

    SvaraRadera