En smakrik tomatsoppa som sköter sig själv på spisen. Ju längre den får puttra, desto godare blir den.
Tomatsoppa (2-4 portioner)
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
4 dl vatten
2 msk kycklingfond
1/2 msk balsamvinäger
1 krm salt
2 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
1 tsk råsocker
1 dl matlagningsgrädde
1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan ett par minuter i en gryta.
2. Tillsätt krossade tomater, vatten, fond och balsamvinäger och krydda med salt, peppar, basilika och socker.
3. Låt småkoka i minst 15 minuter under lock.
4. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Smaka av.
Servera med ett gott bröd, exempelvis ett fantastiskt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar