Chokladtryffeltårta med pecannötter och flingsalt
Tårtbotten:
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 dl kakao
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
Chokladtryffel:
50 g smör
1 dl vispgrädde
200 g Marabou mjölkchoklad
75 g pecannötter
flingsalt efter smak
1. Vispa ihop ägg, rörsocker, vaniljsocker och salt.
2. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
3. Blanda kakao och vetemjöl och rör ner det i smeten.
4. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt svalna.
6. Smält smöret till tryffeln i en kastrull. Tillsätt grädden och blanda. Det ska bli varmt men inte sjuda.
7. Bryt chokladen i mindre bitar och vispa ner dem i kastrullen så att det blir en tjock, jämn tryffelsmet. Ta kastrullen från plattan och låt tryffeln svalna och stelna.
8. Grovhacka nötterna och rosta dem försiktigt i en het stekpanna. Låt svalna.
9. Låt gärna tårtbotten stå i kylskåpet över natten innan du brer på tryffeln. Tryffeln kan stå framme i rumstemperatur i plastad kastrull.
10. Bred tryffeln jämnt över tårtbotten. Förvara tårtan i kylskåp fram till någon timme innan den ska serveras.
11. Strö på nötterna och flingsaltet strax innan tårtan ska avnjutas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar