Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 9 oktober 2013

Sirapslimpa med grovt rågmjöl

Gott vardagsbröd med mörk och knaprig skorpa, men ljust och mjukt inkråm. Påminner lite om den klassiska Skogaholmslimpan.

Sirapslimpa med grovt rågmjöl
25 g jäst
2 1/2 dl filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1/4 dl olja
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
2 dl grovt rågmjöl
4 dl vetemjöl

1. Värm filmjölken till max 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med filmjölken.
2. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg och knåda i 5-10 minuter.
3. Låt jäsa under bakduk i minst 40 minuter.
4. Forma degen till en limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
6. Skär några snitt i brödet med en vass kniv.
7. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader och grädda i ca 40 minuter. Sänk värmen till 175 grader efter ca 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar