Mitt eget recept på fläskfilégryta, en riktig favoriträtt här hemma. Såsen är smakrik och supersmarrig.
Min fläskfilégryta (4 portioner)
400 g fläskfilé
Salt och peppar
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
6 färska champinjoner
1 röd paprika
1/2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
3 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1/2 dl chilisås
2 dl grädde
Persilja
1. Putsa fläskfilén och skär den i bitar. Bryn i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva champinjonerna och skär paprikan i bitar. Bryn alltsammans i stekpannan. Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter.
3. Lägg tillbaka fläskfilébitarna i pannan. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter.
4. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter. Rör ner hackad persilja i grytan. Smaka av. Servera med råris och sallad.
ser gott ut
SvaraRadera