Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

onsdag 23 oktober 2013

Bananpaj med schweizernötchoklad

Banan och choklad i en lyckad kombination.

Bananpaj med schweizernötchoklad
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
2 bananer
100 g schweizernötchoklad

1. Smält smöret i en stor kastrull. Låt svalna lite. 
2. Rör ner strösocker, ägg, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i kastrullen. Blanda ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en smord pajform.
4. Skiva bananerna och grovhacka chokladen. Fördela bananskivorna på pajdegen och strö över chokladen. 
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader 35-40 minuter.

Servera ljummen eller kall med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar