65 g strösocker (ca 0,7 dl)
20 g smör, rumsvarmt
1 ägg
100 g mörk choklad
20 g (ca 1/2 dl) majsstärkelse
2,5 g (1/2 tsk) bakpulver
1 g (1/4 tsk) salt
60 g mjölkchoklad
40 g (ca 3/4 dl) pekannötter
1. Vispa smör och socker fluffigt. Rör ner ägget.
2. Smält den mörka chokladen och låt den svalna något.
3. Vänd ner majsstärkelse i smörvispet tillsammans med bakpulver och salt. Tillsätt den smälta chokladen och rör tills smeten blandats ordentligt.
4. Grovhacka mjölkchoklad och pekannötter och vänd ner i smeten.
5. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö lite flingsalt på.
6. Grädda i 180 grader i ca 11 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar