Det här receptet finns upplagt sedan tidigare, men eftersom det är ett favoritrecept som jag ofta bakar vill jag puffa för det igen. Ursprungsreceptet är från Leilas "A piece of cake", men jag har gjort om det en hel del. Bullarna är sprängfyllda med nyttigheter och passar perfekt till frukost, eftersom de ger massor med energi.
Galet goda hurtbullar
Deg 1:
1 1/2 msk brödkryddor
1 tsk salt
1 dl rågkross
1 dl krossade linfrön
1 dl grovt rågmjöl
1 dl fiberberikade havregryn
Deg 2:
2 dl mjölk
25 g jäst
3/4 dl mörk sirap
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl fiberberikade havregryn
1/2 dl russin
1 dl fint rågmjöl
3 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
1. Blanda alla ingredienser till deg 1 i en bunke, täck med plastfolie och låt stå och svälla i rumstemperatur i minst 30 minuter.
2. Värm mjölken till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
4. Rör ner deg 1 i bunken med jästen.
5. Blanda ner resten av ingredienserna. Degen ska vara väldigt kladdig.
6. Klicka ut bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över solrosfrön.
7. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 90 minuter.
8. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar