
20 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 msk strösocker
1 tsk salt
2 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl
2 liter vatten + 1 msk strösocker till kokning
Vallmo- och sesamfrön till topping
1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg.
2. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
3. Dela degen i 10 bitar och runddriv till bullar. Låt vila i 10 minuter.
4. Gör ett ganska stort hål i mitten och platta till bullarna.
5. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.
6. Koka upp vatten och socker i en vid kastrull.
7. Lägg i några bagels i taget och låt sjuda ca 1 minut per sida.
8. Ta upp med hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmo- och sesamfrön.
9. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar