Tonfisksallad är fräscht, lättlagat, gott och nyttigt. Jag föredrar att blanda med varmt ris och äta den lite ljummen, men speciellt sommartid kan det vara gott att blanda i lite isbergssallad och äta den kall istället.
Tonfisksallad (4-6 portioner)
3 dl ris (gärna Avorio)
2 burkar tonfisk i vatten
3 dl gröna ärtor
1 stor burk majs
10 cm purjolök, strimlad
2 tomater, tärnade
1/2 gurka, tärnad
4 hårdkokta ägg, skalade och klyftade
Citronpeppar
Flingsalt
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det eventuellt kallna.
2. Blanda riset med tonfisk, ärtor, majs, purjolök, tomat och gurka. Salta och peppra efter smak.
3. Garnera med äggklyftor.
Servera med knäckebröd och eventuellt en kall sås, till exempel min favorit med gräddfil, curry och sweet chilisås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar