Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 8 september 2013

Frallor med Manitoba Cream

Manitoba Cream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl. Här har jag blandat med andra mjölsorter för att få brödet grövre, men effekten av Manitoba Cream är ändå tydlig. Viktigt att tänka på är att knåda degen länge för att få den riktigt elastisk, så att bröden blir luftiga och fina.

Frallor med Manitoba Cream (16 st)
Fördeg:
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 dl havregryn
1 dl fint rågmjöl
2 dl Manitoba Cream
Deg:
15 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 msk olja
4 dl rågsikt
ca 2 dl Manitoba Cream
1 tsk salt

1. Lös upp jästen till fördegen i vattnet. Tillsätt havregryn, rågmjöl och Manitoba cream och rör ordentligt en stund. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
2. Lös upp jästen till degen i vattnet och tillsätt det till fördegen. Blanda i olja, rågsikt och Manitoba cream och arbeta degen ordentligt i minst 10 minuter.
3. Tillsätt saltet och arbeta degen i minst 5 minuter till.
4. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till släta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar