Frallor med Manitoba Cream (16 st)
Fördeg:
10 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 dl havregryn1 dl fint rågmjöl
2 dl Manitoba Cream
Deg:
15 g jäst
1 1/2 dl vatten
1 msk olja
4 dl rågsikt
ca 2 dl Manitoba Cream
1 tsk salt
1. Lös upp jästen till fördegen i vattnet. Tillsätt havregryn, rågmjöl och Manitoba cream och rör ordentligt en stund. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
2. Lös upp jästen till degen i vattnet och tillsätt det till fördegen. Blanda i olja, rågsikt och Manitoba cream och arbeta degen ordentligt i minst 10 minuter.
3. Tillsätt saltet och arbeta degen i minst 5 minuter till.
4. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Rulla till släta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar