Underbar smulpaj med syrlig rabarber. Havregryn gör pajen lite krispig och kanel ger pajen en extra twist.
Rabarberpaj med smuldeg
400 g rabarber
1 msk potatismjöl
4 msk strösocker (ta gärna hälften råsocker)
1 tsk kanel
Smuldeg:
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
170 g smör
1. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjöl, socker och kanel i en skål.
2. Fördela rabarberbitarna i en smord pajform.
3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret i bitar och nyp ihop till en smulig deg.
4. Fördela degen över rabarberbitarna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Servera med vaniljvisp eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar