Fisk i currysås (4 portioner)
400 g torskfilé eller annan vit fisk
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
2 stora morötter
1 äpple
1 msk curry
2 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
2 msk mango chutney
2 tsk maizenaSalt och peppar
1. Skölj och strimla purjolöken.
2. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
3. Fräs lök, pressad vitlök och morot i olja i några minuter. Tillsätt curryn och låt fräsa med någon minut.
4. Tillsätt vinäger, vatten, buljongtärning, grädde och mango chutney. Låt koka i ca 5 minuter.
5. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Smaka av såsen med salt och peppar.
6. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med äppelbitarna.
7. Låt sjuda i ca 5 minuter eller tills fisken är färdig.
Servera med couscous, ris eller potatis och en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar