Kålpudding
1 litet vitkålshuvud (ca 1,5 kg)
1 1/2 msk sirap
1 msk kinesisk soja
400 g blandfärs
1 gul lök
1 1/2 dl kokt ris
1 litet ägg
2 dl vatten
1 kalvbuljongtärning
1. Skär vitkålen i bitar. Fräs den i smör eller olja i en stor gryta tills den är mjuk. Tillsätt sirap och soja och rör om.
2. Hacka löken och fräs den ihop med blandfärsen i en stekpanna. Blanda färsen med det kokta riset och ägget. Salta och peppra. Tillsätt lite vatten för att få smeten lösare, ca 1-2 dl.
3. Blanda ca 2/3 av kålen med färsen och lägg blandningen i en smord ugnsfast form. Häll buljongen över och lägg resterande kål överst.
4. Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.
Servera med lingonsylt och eventuellt kokt potatis och brunsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar