25 g jäst
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk olja
2 msk flytande honung
1/2 dl havrekli
1/2 dl vetekli
1 dl havregryn
4 dl rågsikt
ca 2 dl vetemjöl
1. Värm mjölk och vatten till max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.
3. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta degen ordentligt tills den är smidig.
4. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 minuter.
5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Skär i rutor och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i 225 grader ca 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar