Det här brödet innehåller en blandning av olika mjölsorter, perfekt om man vill rensa skåpen lite och dessutom otroligt gott och fiberrikt.
Min goda limpa
25 g jäst
1 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl havrekli
1 dl grahamsmjöl
1 dl fint rågmjöl
1 dl rågsikt
ca 2 dl vetemjöl
1. Rör ut jästen i mjölk och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt tills den släpper bunkens kanter.
2. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
3. Arbeta ner degen i bunken. Forma till en limpa och lägg den i en smord brödform.
4. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
5. Skåra brödet med en vass kniv.
6. Ställ in brödet i 250 graders ugnsvärme. Grädda i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader och grädda i ytterligare 45 minuter.
7. Ta ut brödet ur ugnen, pensla direkt med vatten och strö över lite flingsalt. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar