100 g smör
12 digestivekex
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
2 bananer
3 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
1. Ta bort etiketten på burken med kondenserad mjölk och lägg den i en stor kastrull med vatten. Koka den under lock i 2,5-3 timmar, beroende på hur tjock du vill ha kolan. Se till att burken är täckt av vatten hela tiden, annars kan den explodera. Låt burken kallna innan den öppnas.
2. Smält smöret och blanda ihop med smulade digestivekex. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt i minst 10 minuter.
3. Bred ut den kalla kolasmeten över kexbottnen.
4. Skiva bananerna och lägg ovanpå kolan.
5. Vispa grädden och bred den över bananerna.
6. Hacka daimen och strö ovanpå pajen.
Tips! Det finns färdigkokt kondenserad mjölk att köpa under namnet "karamelliserad mjölk". Med en sådan i skafferiet går det på ett kick att slänga ihop en banoffeepaj. Man kan också koka den kondenserade mjölken i förväg, den håller sig i ett par månader i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar