Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

söndag 24 februari 2013

Godaste tacopajen

En krämig tacopaj som är lätt och snabb att laga. En riktig fredagsfavorit!

Tacopaj
Deg:
3 dl vetemjöl
2 msk vetekli
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
1-2 påsar tacokrydda
1 1/2 dl vatten
1 burk majs
1 gul paprika
2 tomater
4 dl creme fraiche
2-3 dl riven ost

1. Blanda mjöl, vetekli och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga och ställ kallt en stund, ca 30 minuter.
2. Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme i ca 10 minuter.
3. Bryn köttfärsen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt 1 påse tacokrydda (1/2 påse om du vill ha mindre kryddstarkt) och vatten. Låt koka i 10-15 minuter, tills vattnet kokat in. Blanda i majsen.
4. Lägg blandningen i pajskalet.
5. Skär paprika och tomat i bitar och fördela över tacofärsen.
6. Blanda creme fraiche men 1/2-1 påse tacokrydda. Bred det över pajen.
7. Strö över riven ost.
8. Grädda i 225 grader 20-25 minuter.

Servera tacopajen med tortillachips och sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar