Kalaskaka
3 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 g smält smör
Kolasås:
2 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
1. Vispa ihop alla ingredienser till kakan.
2. Smörj och bröa en springform (22-24 cm) med kokos. Häll smeten i formen.
3. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara lite kladdig.
4. Blanda grädde, socker och sirap till kolasåsen i en kastrull. Låt småputtra 10-15 minuter till en tjock sås.
5. Ta av kastrullen från plattan och rör i smör och vaniljsocker.
6. Låt kolasåsen kallna och bred den över kakan. Låt stå svalt en stund före servering.
Servera med vispgrädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar