Goda att äta som de är men ännu godare att lägga ihop med chokladkräm mellan. Går också bra att rulla eller böja och servera till glassdesserter.
Knäckflarn (ca 50 st)
150 g smör
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl grädde
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl.
2. Klicka ut smeten glest på en plåt med bakplåtspapper, ca en tesked för varje flarn.
3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 5 minuter.
4. Låt flarnen ligga kvar någon minut på plåten och böj eller rulla dem sedan eventuellt innan de svalnat helt.
Chokladkräm
50 g mjukt smör
1 msk kakao
1 msk florsocker
1. Rör ihop smör, kakao och florsocker till en smidig kräm.
2. Lägg ihop knäckflarnen två och två med chokladkrämen som fyllning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar