Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

fredag 8 februari 2013

Fylld lövbiff med parmesanmos, rödvinssås och citrusglaserad tomat och lök

Goda lövbiffsrullader som får sting av dijonsenap, kapris och pepparrot. En bra bjudrätt där mycket går att förbereda. Rödvinssåsen och parmesanmoset med dijonsenap balanserar rulladerna på ett utmärkt sätt. De citrusglaserade primörerna är ett fräscht tillbehör och den rivna pepparroten på toppen av rulladerna är pricken över i.

Fylld lövbiff (4 portioner)
8 stora lövbiffar
Salt, svartpeppar
Smör

Fyllning:
2 äggulor
1 msk senap
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad gul lök
1 msk kapris
1 msk riven pepparrot

1. Blanda ingredienserna till fyllningen. Fördela röran på lövbiffarna, rulla ihop och fäst med tandpetare.
2. Krydda med salt och peppar och bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Häll på vatten så att det täcker rulladerna och låt småkoka under lock i minst 15 minuter.

Rödvinssås
2 dl vatten
2 dl rött vin
3 msk kalvfond
2 msk strösocker
2 msk balsamvinäger
1 msk Maizena majsstärkelse

1. Blanda vatten, vin, fond, socker och balsamvinäger i en kastrull. Låt koka ihop i ca 3 minuter.
2. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt koka ca 2 minuter.

Parmesanmos med dijonsenap
1 kg mjölig potatis
3 dl mjölk
1 msk smör
2 dl riven parmesanost
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Värm mjölk och smör i en liten kastrull.
3. Låt potatisen rinna av och mosa den med elvisp.
4. Späd med mjölkblandningen och vispa en kort stund till ett lätt mos.
5. Rör ner parmesan och dijonsenap. Smaksätt med salt och peppar.

Moset kan med fördel förberedas i god tid innan middagen, läggas upp i smorda portionsformar och gratineras i 225 graders ugnsvärme ca 20 minuter innan servering.

Citrusglaserad tomat och lök
1 dl saft från blodapelsin
1 vitlöksklyfta, finhackad
3 msk strösocker
3 msk kalvfond
4 msk balsamvinäger
1 knippe salladslök
20 cocktailtomater

1. Smält sockret tillsammans med fond, vinäger och apelsinsaft i en kastrull. Rör tills sockret lösts upp.
2. Tillsätt vitlök och koka ihop tills ca 1 dl återstår.
3. Ansa och strimla salladslöken. Halvera tomaterna. Vänd ner löken i citrusglaseringen och låt koka ca 1 minut. Vänd sedan ner tomathalvorna och låt allt bli varmt.

Servera lövbiffsrulladerna med parmesanmoset, glaserad tomat och lök, rödvinssåsen och haricot verts. Garnera med grovriven pepparrot.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar