Babs är skotska frukostbröd som påminner om vanliga småfrallor. Supergoda att äta nygräddade med smör!
Babs (12 st)
25 g jäst
1 1/4 dl mjölk
60 g smör
6-7 dl (ca 400 g) vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk socker
1 1/4 dl vatten
1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37 grader, häll den över jästen och rör ut den.
2. Skär smöret i små bitar och blanda med mjölet till en grynig massa. Blanda i salt, socker, jästblandningen och fingervarmt vatten. Knåda degen blank och jämn.
3. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur till dubbel storlek.
4. Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
5. Jäs övertäckta till dubbel storlek.
6. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen i 250 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar