Favoritlimpa med filmjölk
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl lingonsylt
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl grovhackade hasselnötter
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
1. Rör ihop filmjölk och mörk sirap.
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord avlång bakform. Strö över havregryn, linfrön, pumpa- och solroskärnor.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
5. Ta ur brödet ur formen och grädda det på gallret i ca 10 minuter till. Känn med en sticka så att brödet är färdigt innan du tar ut det. Stickan ska vara torr.
6. Låt svalna på galler, linda sedan in det i en bakduk och låt vila några timmar innan du skär upp det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar