Ett gott drinktilltugg med mycket smak. Kexen är spröda och smälter nästan i munnen.
Västerbottenkex (ca 50 st)
100 g riven västerbottenost
100 g smör
2-3 dl vetemjöl
1 krm riven muskot
Torkade örtkryddor (t.ex. timjan och rosmarin)
Flingsalt
1. Nyp ihop ost, smör, mjöl och muskot till en deg.
2. Forma en rulle ca 2 cm i diameter och rulla den i örtkryddor och flingsalt. Plasta in och lägg rullen i kylskåp i minst en timme.
3. Ta fram och skär rullen i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kexen i 180 grader 8-10 minuter. Låt svalna på galler.
Man kan också kavla ut degen till en platta och stansa ut hjärtan med pepparkaksmått. Vänd dem sedan eventuellt i örter och flingsalt innan de gräddas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar