Chokladmoussetårta
Till påsk garnerades tårtan med godisägg |
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad
Mousse:
2 1/2 dl vispgrädde
2 ägg
2 msk flytande honung
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
50 g smör
Hackade saltrostade pistaschnötter
Krossade maränger
1. Rör samman alla ingredienser till botten. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Känn efter med en sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna och ställ kallt i minst 1 timme.
2. Vispa grädden till moussen luftig. Vispa ägg och honung pösigt.
3. Smält chokladen och rör ner smöret. Rör ordenligt till en jämn smet och vänd ner den i äggsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade grädden.
4. Låt botten vara kvar i formen. Strö över en nypa flingsalt och bred sedan över chokladmoussen. Ställ tårtan kallt i några timmar, gärna över natten.
5. Garnera tårtan innan servering med hackade, saltrostade pistaschnötter och krossade maränger.
Servera med vispad grädde och gärna bär eller hallonkompott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar