En riktigt god paj som går att variera med olika frukter och bär. Min favorit är att blanda blåbär och hallon. Pajen är godast varm eller ljummen med vaniljvisp eller en skopa vaniljglass till.
Drottningpaj
Pajdeg:
150 g margarin
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl blåbär
2 dl hallon
2 msk potatismjöl
1/2 dl ljust muscovadoråsocker
Smultäcke:
50 g margarin
1 1/2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1. Smält margarinet till pajdegen i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och bakpulver och blanda till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant.
3. Blanda hallon, blåbär, potatismjöl och muscovadoråsocker försiktigt i en bunke. Häll över blandningen i pajformen.
4. Smält margarinet till smultäcket i en kastrull. Rör ner havregryn, socker och mjöl och blanda ordentligt. Strö smulorna över bären.
5. Grädda pajen i 175 grader ca 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar