Köttbullar
600 g blandfärs
1/2 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk salt
1 krm malen muskot
1 krm malen nejlika
1 krm kryddpeppar
2 krm vitpeppar
1. Blanda ströbröd med grädde och mjölk i en bunke. Låt svälla i 10 minuter.
2. Skala och riv löken. Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
3. Rulla färsen till små runda köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Skölj händerna i vatten emellanåt så fastnar inte smeten på händerna.
4. Stek köttbullarna i omgångar i smör eller margarin på medelhög värme tills de får en fin stekyta. Sänk då värmen och fortsätt steka på svag värme i ca 3-5 minuter beroende på storlek. Skaka pannan då och då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar