Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

tisdag 10 april 2012

Fröknäcke

Mycket lättbakat knäckebröd som inte behöver jäsa. Gott och fint blir det med frön i brödet!

Fröknäcke
3 dl grahamsmjöl
1 dl fint rågmjöl
1 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
1 tsk salt
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
2 dl kallt vatten
1 msk mörk sirap
Frön och flingsalt till garnering

1. Blanda mjöl, hjorthornssalt, salt och frön. Tillsätt vatten och sirap och arbeta samman till en fast deg.
2. Dela i bitar och kavla ut degen med kruskavel på mjölat bakbord till tunna kakor. Vänd kakorna och kavla på båda sidor. Avsluta med att strö över flingsalt och lite extra frön och kavla över ytan en gång så att de fastnar.
3. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper och grädda i 250 grader 8-10 minuter tills de fått fin färg. Låt kallna på galler. Förvara knäckebrödet torrt i burk med lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar