Paj som är god att äta både varm och kall. Det gör att den passar lika bra på buffébordet som på picknicken eller som ensamrätt till lunch eller middag.
Spenat- och laxpaj
Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g margarin
2 msk kallt vatten
Fyllning:
200 g spenat, färsk eller fryst
200 g kallrökt lax
1 röd lök
5 cocktailtomater
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 dl riven västerbottenost
Salt, svartpeppar
1. Blanda vetemjöl och grahamsmjöl. Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller en form med löstagbar botten. Nagga och förgrädda pajskalet i 200 grader ca 10 minuter.
2. Tina spenaten om du använder fryst spenat. Skär laxen i bitar och hacka lök och spenat. Fyll pajskalet med spenat, lax och lök.
3. Vispa ihop ägg mjölk och grädde. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen i pajskalet.
4. Halvera tomaterna och fördela dem över pajen. Strö över riven ost.
5. Grädda i 200 grader 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar