Kryddigt goda cupcakes med morötter och valnötter. Vanligtvis garnerar jag med en valnöt på frostingen men till påskfikat blev det minicupcakes med strösselkulor i glada färger!
Morotscupcakes (12 stora/24 minicupcakes)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk malen kanel
2/3 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen ingefära
1 dl rapsolja
3 dl rårivna morötter
50 g valnötter
Frosting:
50 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Valnötter eller strössel till garnering
1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
3. Tillsätt olja, rårivna morötter och grovt hackade valnötter.
4. Placera ut stora eller små pappersformar i en stor eller liten muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
5. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt svalna.
6. Vispa smör, socker och philadelphiaost till frostingen krämigt med elvisp. Bred frostingen över cupcakesen och garnera med en valnöt eller strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar