Välkommen till min blogg!

Välkommen till min blogg!

torsdag 31 maj 2012

Solroslimpa med dinkel

Ett grovt dinkelbröd som passar bra både till frukost och till mat som soppa eller sallad.

Solroslimpa med dinkel
1/4 paket jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
1 dl solroskärnor
1 dl vetekli
2 dl havregryn
2 dl fullkornsdinkel
ca 2 dl dinkelsikt

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig minst 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
2. Låt jäsa övertäckt ca 60 minuter.
3. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform. Knåda degen lätt, forma till en limpa och lägg i formen.
4. Jäs under bakduk 30-40 minuter.
5. Pensla brödet med vatten och strö över flingsalt.
6. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar