En god gratäng som kan ätas som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till en köttbit.
Min grönsaksgratäng (4 portioner)
1 röd lök
1/2 zucchini
1/2 blomkålshuvud
8 broccolibuketter
4 champinjoner
2 morötter
1 tomat
Solroskärnor
2 ägg
3 dl mjölk eller grädde
Oregano, salt, peppar
1. Skär zucchini, lök och champinjoner i skivor och bryn i stekpanna. Salta och peppra. Fördela i en smord ugnsform.
2. Dela blomkålen i buketter och skala och skiva morötterna. Koka blomkål och morotsskivor i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Lägg i broccolibuketterna när 2 minuter av koktiden återstår. Lägg grönsakerna i ugnsformen. Skiva tomaten och lägg skivorna på toppen av gratängen. Strö över solroskärnor.
3. Vispa upp ägget och blanda med vätskan. Krydda med oregano, salt och peppar. Häll blandningen över grönsakerna.
4. Gratinera i 225 grader ca 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar