Morotsrutor med dinkel (12 st)
2 1/2 dl mjölk eller vatten
1/4 dl olja
100 g finrivna morötter
1/2 tsk salt
1 msk flytande honung
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
3 dl fullkornsdinkel
ca 4 dl dinkelsikt
1. Värm vätskan till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan samt övriga ingredienser. Arbeta ihop till en smidig deg.
2. Jäs under bakduk i ca 45 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den till en platta, ett par centimeter tjock. Skär i 12 rutor med en mjölad kniv eller degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
4. Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar