Turbobröd
2 dl vatten
1/2 dl mörk sirap
1/2 tsk salt
1 tsk kinesisk soja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl rågkross
1/2 dl hasselnötter/mandlar
1/2 dl russin
1 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl fint rågmjöl
1 dl vetemjöl
1. Blanda ihop alla ingredienser ordentligt i en bunke till en ganska lös deg.
2. Klicka ut degen i en smord brödform. Strö över frön eller gryn, t ex solros- och sesamfrön och havregryn och tryck till lite lätt så att de fastnar.
3. Grädda i 200 grader ca 50 minuter. Ta ur brödet ur formen och grädda det direkt på ugnsgallret i ytterligare ca 10 minuter. Känn efter med en sticka så att det inte är degigt. Låt svalna inlindat i en kökshandduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar