Den här limpan är enkel att baka och proppfull med nyttigheter, men det bästa av allt är förstås att den smakar fantastiskt gott!
Tranbärslimpa
4 dl filmjölk
1/4 dl honung
1/4 dl mörk sirap
3/4 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl russin
1/2 dl grovhackade hasselnötter
2 dl havregryn
1/2 dl vetekli
1 dl linfrön
3 dl rågsikt
1 dl vetemjöl
1. Rör ihop filmjölk, honung och sirap.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda alltsammans till en ganska lös deg.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en bakform så att det sticker upp över kanterna eller smöra bakformen. Klicka i degen. Strö över lite frön, t.ex. pumpakärnor, solros- och sesamfrön.
4. Grädda i 200 grader ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar