En enkel och god variant på sockerkaka. Glasyren piffar upp kakan och gör den extra saftig.
Spetskaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
2 msk smör
1/2 dl strösocker
2 msk grädde
1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret. Tillsätt mjölken och låt blandningen svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smörblandningen. Rör försiktigt till en jämn och slät smet.
4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30-35 minuter.
5. Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på den färdiggräddade kakan. Sätt in den på nytt i ugnen tills glasyren bildat ett spetsmönster och fått färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar