En riktigt smaskig kladdkaka som verkligen gör skäl för sitt namn. Vill man inte ha den fullt så kladdig så grädda den bara några minuter till. Smaken är ljuvlig med en riktigt djup chokladsmak, det gör skillnad att använda riktig mörk choklad istället för kakao. Vill man piffa upp kakan ytterligare smaksätter man den med konjak eller rom.
Kladdigaste kladdkakan
100 g smör
150 g mörk choklad (förslagsvis Marabou 70%)
2 ägg
2 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
Ev. 1 msk konjak eller rom
Ev. flingsalt
1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Blanda i chokladen i bitar och rör tills den smält.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner mjölet och chokladsmeten.
3. Smaksätt eventuellt med konjak eller rom och rör försiktigt tills det blir ordentligt blandat.
4. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Strö eventuellt över lite flingsalt för en fin smakbrytning.
5. Grädda kakan i 200 grader ca 12 minuter.
Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar